Telefoon:+666-999-888

E-mail: info@energiebrigade.nl

Vishet: 121 King Street, USA

Ben je de gelukkige eigenaar van een schoorsteen en wil je daarom weten wat een schoorsteenveger voor jou kan betekenen? Deze professional kan namelijk meer dan je in eerste instantie denkt. In plaats van zelf aan de slag te gaan met het schoonmaken van de schoorsteen, zorg je ervoor dat je alles uit handen kan geven en de beste resultaten krijgt. Denk als eerste bijvoorbeeld aan brandpreventie. Een vervuilde schoorsteen kan leiden tot opbouw van creosoot, een teerachtige substantie die ontstaat bij het verbranden van hout. Creosoot is erg brandbaar en kan bij hoge temperaturen ontbranden. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke schoorsteenbranden, die uiteraard ook weer andere gevaren opleveren. Een professional verwijdert de creosootlaag en zorgt dat het rookkanaal weer veilig is. 

Een verbeterde luchtkwaliteit in huis 

Een andere reden voor het inschakelen van een schoorsteenveger is vanwege de verbeterde luchtkwaliteit die je hiermee in jouw huis krijgt. De schoorsteen stoot iedere keer dat deze aanstaat weer vervuilde lucht af. Als de schoorsteen schoon is, is dit geen erg groot probleem. Je hebt hiermee namelijk te maken met een minimale uitstoot. Wanneer een schoorsteen verstopt raakt met roet en creosoot, kan dit leiden tot rookterugslag in de kamer. Dit betekent dat de schadelijke rookgassen, zoals koolmonoxide, niet goed worden afgevoerd en zich ophopen in jouw huis. Een koolmonoxidevergiftiging heeft ernstige gevolgen voor jouw gezondheid. Je moet dit dus voorkomen door de professional zo snel mogelijk in te schakelen. 

Het verlengen van de levensduur met onderhoud

Een schoorsteenveger inhuren doe je voornamelijk voor het verlengen van de levensduur van jouw schoorsteen. Als je regelmatig een schoonmaakbeurt laat uitvoeren gaat jouw schoorsteen namelijk veel langer mee. Vocht en condensatie zijn schadelijk voor het metselwerk. Door slecht onderhoud ontstaat er dus veel schade na verloop van tijd. Ook kan het zelfs voor verval zorgen. Het levert dure reparaties op als je het onderhoud niet goed bijhoudt. En je kan met het goede onderhoud ook voldoen aan alle wettelijke voorschriften. Het niet naleven van de voorschriften levert hoge boetes op en kan zelfs juridische problemen met zich meebrengen. Het is daarom aan te raden om te bekijken hoe vaak je de schoorsteen schoon laat maken, zodat je de hogere kosten op de lange termijn kan voorkomen en alleen nog maar kan genieten van de voordelen van de schoorsteen. 

Meer warmte kunnen genereren

De schoorsteen moet er niet alleen voor zorgen dat er meer gezelligheid in de ruimte komt, maar ook dat er extra warmte is. Een schone schoorsteen door een schoorsteenveger zorgt voor een efficiëntere verwarming. Een verstopte schoorsteen kan de trek belemmeren, waardoor er geen optimale verbranding is. Dit betekent dat je meer materialen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. Het kan je dus veel extra geld kosten. Door de schoorsteenveger langs te laten komen heb je dit probleem niet meer en kan je alleen nog maar genieten van wat de schoorsteen je wel brengt: een warme ruimte met veel gezelligheid door het vuur.