Uncategorized

Babywearing Bootcamp: sporten met je kindje in de draagzak of draagdoek.
Babywearing Bootcamp: sporten met je kindje in de draagzak of draagdoek

Samen sporten met je kind is een trend in fitnessland. Nu is er iets nieuws: Babywearing Bootcamp, sporten met je baby in een draagzak of draagdoek op je rug. Je baby vindt de bewegingen heerlijk en jij kunt lekker trainen zonder schuldgevoel: win-win!

Sporten samen met je kind
Dat sporten een van de beste manieren is om weer een beetje jezelf te worden nadat je moeder bent geworden weet je vast. Veel vrouwen vinden hun weg naar postnatale trainingen of gaan zelf aan de slag. Hoe bijzonder die eerste periode met je kleintje ook is, het is ook heel fijn om er even uit te zijn, je hoofd leeg te maken en je weer sterk en fit te voelen. Toch zijn er ook veel vrouwen die helemaal stoppen met bewegen wanneer ze moeder worden: geen tijd, geen puf, fysieke klachten, noem maar op. Onlangs bleek uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dat moeders met kleine kinderen het minst sporten van alle Nederlanders.

Praktisch en leuk
Samen met je kind sporten is voor veel vrouwen een uitkomst. Dit kan op allerlei manieren, kijk hier maar eens voor wat inspiratie. Een hele leuke trend die je steeds vaker in Nederland ziet is sporten met je baby in een draagzak of draagdoek. Je hoeft geen oppas te zoeken, maar neemt hem of haar gezellig mee. Als je je aan de instructies houdt hoef je je over de veiligheid van je kind geen zorgen te maken en baby’s vinden de bewegingen heel fijn en vallen zelfs vaak in slaap. Daarna kun je nog gezellig koffie drinken met de andere moeders en kindjes. Een schuldgevoel wanneer jij gaat sporten is dus verleden tijd!

Waar en hoe?
Samen met je baby sporten is in de VS al redelijk gewoon en er zijn zelfs dvd’s te krijgen waarmee je thuis workouts kunt doen. Om zeker te weten dat je kindje goed zit en jij de juiste houding en techniek gebruikt raad ik aan om onder deskundige begeleiding te trainen. In Nederland zijn er ook diverse plekken waar je terecht kunt. Naast een fitness workout met je kindje kun je ook kiezen voor Babywearing Ballet of CarryYoga.

Onlangs organiseerden Carry In Style en De EnergieBrigade de eerste Babywearing Bootcamp in het Westerpark in Amsterdam. Lijkt jou dit ook leuk? Je kunt je hier aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe events en workouts.

Deze blog werd geschreven voor Glowmagazine.

Geef een reactie