Uncategorized

Sporten samen met je kind
Pasen: events en workouts voor het hele gezin

Het Paasweekend staat voor de deur! Een paar dagen vol gezelligheid, lekker eten en er is zowaar zon voorspeld. Als je niet uitkijkt gaan feestdagen vaak ook gepaard met te veel eten en kinderen die uit verveling tegen de muren opvliegen en ruzie gaan maken. Je zou graag even willen sporten om die energie eruit te gooien maar veel sportclubs zijn dicht. Gelukkig hoef je je dit Paasweekend niet te vervelen want er worden ontzettend veel leuke sportieve activiteiten georganiseerd door het hele land. Een selectie van de leukste paas events en workouts voor het hele gezin.

>> 5 voordelen van sporten met je kinderen

Paasbootcamp
Bootcamp Team organiseert een speciale Paasworkout. Jij kunt zelf lekker trainen en de kinderen krijgen een speciale kids workout aangeboden. Op 5 en 6 april op diverse locaties in Zuid-Holland, check de website voor details.

Paasruns
Hardloopwedstrijden zijn er ook altijd met Pasen, dit jaar zijn er opvallend veel kidsruns. Zoals de Kidsrun in Amsterdam-Oost, de Paasloop met Kidsrun in Boxtel, de Culemborg Cityrun, de Eindhoven Airport Run, de Zjwamer Paosloup in Swalmen en de IkLekkerFit Kidsrun tijdens de Halve van Hengelo. Je kunt je kinderen al vanaf jonge leeftijd opgeven. Ze vinden het geweldig om mee te doen en zijn ontzettend trots als ze een eigen startnummer krijgen en medaille verdienen. Als het niet meer gaat neem je ze op je rug en ren je het laatste stuk samen, met die extra kilo’s erbij verbrand je twee keer zoveel.

Paaseieren zoeken-workout
Natuurlijk zijn er naast deze georganiseerde evenementen ook allerlei andere manieren om je paasbrunch te verdienen. Van paaseieren zoeken kun je ook een workout maken, zeker wanneer je wat grotere kinderen hebt. Verstop ze in de tuin, leg ze hoog neer of hang ze aan touwtjes zodat ze moeten springen en verstop ze onder bosjes of tafels zodat ze moet kruipen.

Je kunt eigenlijk van alles bedenken om elkaar in beweging te krijgen. Of je kind nu met jou meegaat fietsen als je een rondje gaat hardlopen of jij met je kind gaat eieren zoeken, het gaat erom dat je dingen samen doet en je je in elkaars wereld verplaatst, dan ben je ineens allemaal even oud. Wil je nog andere tips om te sporten met je kids, hier vind je extra inspiratie.

Happy Easter!

Geef een reactie