Uncategorized

Tips voor het verbeteren van je hardlooptechniek

Hardlopen is niet alleen een leuke, maar ook een praktische sport. Het kost relatief weinig tijd, en dat is handig wanneer je een gezin hebt met jonge kinderen of om een andere reden druk bent. Je kunt het bijna altijd en overal doen en je hebt alleen een paar goede hardloopschoenen, sportbeha en een comfortabele outfit nodig. Er is iets dat je meer loopplezier geeft: een betere techniek!

Met een paar kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je lichter en fijner loopt, misschien zelfs sneller wordt, maar vooral ook blessures voorkomt. Door een goede looptechniek loop je efficiënter. Dit houdt in dat je energiezuinig beweegt. Je beweegt meer op techniek en minder op kracht. Kracht kost veel energie en zorgt voor vermoeidheid. Daarom hier een link naar een goed artikel met tips om je hardlooptechniek te verbeteren:

Vind je het leuk om onder begeleiding te werken aan je looptechniek, dan kun je een workshop of cursus volgen. Een workshop Chi Running kan heel leerzaam zijn en in bijna iedere plaats is wel een atletiekvereniging. Bij Run2Day kun je elke maand een gratis Loopstijl Clinic volgen. Zelf heb ik veel geleerd van Bob Boverman en Aart Stigter.

Nog een laatste tip: focus niet teveel op je snelheid en geniet van het lopen. Dan kom je fit en energiek terug van je rondje en kun je de hele wereld aan!

Beeld 01